Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Co-op: Απέτυχε στο stress test της Τράπεζας της Αγγλίας

Η μόνη τράπεζα που «κόπηκε» είναι η Co-operative Bank, η οποία υποχρεώνεται να καταθέσει νέο σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης ώστε να ξεφορτωθεί 40% και πλέον από τα ριψοκίνδυνα ενεργητικά της έως το 2018.

Co-op: Απέτυχε στο stress test της Τράπεζας της Αγγλίας

Τρεις κορυφαίες βρετανικές τράπεζες παρουσίαζαν κεφαλαιακή ανεπάρκεια στα τέλη του 2013, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των stress tests που επέβαλε η κεντρική τράπεζα για να εξετάσει τις δυνατότητες των τραπεζών να αντεπεξέλθουν σε περίπτωση έντονης οικονομικής κρίσης.

Η μόνη τράπεζα που «κόπηκε» είναι η Co-operative Bank, η οποία υποχρεώνεται να καταθέσει νέο σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης ώστε να ξεφορτωθεί 40% και πλέον από τα ριψοκίνδυνα ενεργητικά της έως το 2018, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Bank of England.

Οι δύο άλλες, κρατικές, τράπεζες Royal Bank of Scotland και Lloyds Banking Group «πέρασαν» μετά βίας την εξέταση, καθώς η BoE έκρινε ότι έκτοτε έχουν λάβει επαρκή μέτρα ώστε να ανεβάσουν την κεφαλαιακή ισχύ τους σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Η RBS αναθεώρησε το κεφαλαιακό της πρόγραμμα, περιλαμβάνοντας πρόσθετη άντληση £2 δισ. κατά τον επόμενο χρόνο από εκδόσεις ομολόγων μετατρέψιμων σε μετοχές, σε περίπτωση κρίσης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v