Coeure (ΕΚΤ): Αφελής ο ενθουσιασμός για το QE

Δεν υπάρχει τίποτα που να εξασφαλίζει ότι αυτό που λειτούργησε στις ΗΠΑ ή στην Ιαπωνία μπορεί να γίνει με τον ίδιο τρόπο και εδώ, υπογράμμισε το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ.

Coeure (ΕΚΤ): Αφελής ο ενθουσιασμός για το QE

Ο ενθουσιασμός γύρω από την εφαρμογή ενός προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE) είναι κάπως αφελής, δήλωσε στην γαλλική εφημερίδα L'Opinion το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Benoit Coeure.

«Δεν υπάρχει τίποτα που να εξασφαλίζει ότι αυτό που λειτούργησε στις ΗΠΑ ή στην Ιαπωνία μπορεί να γίνει με τον ίδιο τρόπο και εδώ. Πρέπει να σκεφτούμε κάτι από μόνοι μας» τόνισε ο ίδιος.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Coeure υπογράμμισε πως η ΕΚΤ πρέπει να κάνει τα πάντα ώστε η τρέχουσα περίοδος χαμηλού πληθωρισμού να είναι όσο πιο σύντομη γίνεται. Πρόσθεσε επίσης ότι υπάρχει συναίνεση στο Διοικητικό Συμβούλιο για την ανάγκη νέας δράσης και διεξάγονται διαρκώς συζητήσεις για το ποια εργαλεία θα χρησιμοποιηθούν.

Για να επιτύχει η ΕΚΤ τον στόχο για τον πληθωρισμό, η κεντρική τράπεζα πρέπει να διατηρήσει και όπου χρειάζεται να αυξήσει την ήδη εξαιρετικά επεκτατική νομισματική πολιτική. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v