Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σ. Αραβία: "Προσωρινή" η βουτιά του πετρελαίου

«Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον. Αυτό που αντιμετωπίζουμε σήμερα, εμείς και όλος ο κόσμος, είναι μια παροδική κατάσταση που θα παρέλθει,» δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου του βασιλείου.

Σ. Αραβία: Προσωρινή η βουτιά του πετρελαίου

Ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας απέκρουσε τις αιτιάσεις ότι το βασίλειο «μοχλεύει» την βουτιά των τιμών του πετρελαίου, δηλώνοντας ότι η πτώση είναι «προσωρινή» και δεν καθοδηγείται από πολιτικά κίνητρα.

Τα σχόλια του πανίσχυρου υπουργού Αλί αλ Ναΐμι προσφέρουν στήριξη στην τιμή του πετρελαίου, που έχει βυθιστεί 45% από το καλοκαίρι και κινείται στα χαμηλότερα επίπεδα 5,5 ετών. Αυτή την ώρα το συμβόλαιο της ποικιλίας διεθνούς αναφοράς Brent ενισχύεται σχεδόν 2% στα 62,64 δολάρια ανά βαρέλι.

«Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον. Αυτό που αντιμετωπίζουμε σήμερα, εμείς και όλος ο κόσμος, είναι μια παροδική κατάσταση που θα παρέλθει,» δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Εξαιτίας της βουτιάς των τιμών του πετρελαίου, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης της Σ. Αραβίας Tadawul διολίσθησε αυτή την εβδομάδα στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο 2013, με απώλειες 15% αυτόν τον μήνα.

Σήμερα, το σαουδαραβικό χρηματιστήριο εμφανίζει ράλι τιμών 9%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v