Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τουρκία: Πακέτο μέτρων για τόνωση της οικονομίας

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε το σχέδιο που περιλαμβάνει 425 μέτρα με τα οποία η τουρκική κυβέρνηση ευελπιστεί να αυξήσει το ΑΕΠ κατά 2 τρισ. δολάρια στην επόμενη δεκαετία.

Τουρκία: Πακέτο μέτρων για τόνωση της οικονομίας

Πακέτο μέτρων οκτώ βημάτων που θα ενταχθούν στην προσπάθεια μεταρρύθμισης της οικονομίας και δημιουργίας βιώσιμης ανάπτυξης στην Τουρκία, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αχμέντ Νταβούτογλου.

Κατά την διάρκεια ενημέρωσης Τύπου στην Άγκυρα, ο κ. Νταβούτοβλου ανακοίνωσε το σχέδιο που περιλαμβάνει 425 μέτρα με τα οποία η τουρκική κυβέρνηση ευελπιστεί να αυξήσει το ΑΕΠ κατά 2 τρισ. δολάρια στην επόμενη δεκαετία. Η τουρκική οικονομία αποτιμάται σήμερα στα 820 δισ. δολάρια.

Στα οκτώ βήματα περιλαμβάνονται μέτρα αύξησης της εγχώριας αποταμίευσης, μείωση των αδήλωτων οικονομικών πόρων, εδραίωση της Κωνσταντινούπολης ως διεθνές χρηματοπιστωτικό κέντρο, μείωση των μη αποδοτικών δημοσίων δαπανών και εξορθολογισμό των εσόδων, καθώς και βελτίωση στο επενδυτικό περιβάλλον, την συγκέντρωση στατιστικών δεδομένων και την παραγωγή.

Τα μέτρα της κυβέρνησης έχουν στόχο την επανεκκίνηση της τουρκικής οικονομίας, που αναπτύσσεται με ρυθμούς 3% περίπου ετησίως, σε σύγκριση με 9% πριν τρία χρόνια.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v