Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Pimco: Η βουτιά στο αργό δίνει ώθηση στην παγκόσμια ανάπτυξη

Η οικονομία των ΗΠΑ θα αναπτυχθεί με ρυθμό 2,75% ως 3,25% το 2015 από 2,4% φέτος, προβλέπει η Pimco. Βλέπει βελτίωση στην εμπιστοσύνη και στα οικονομικά των αμερικάνικων νοικοκυριών.

Pimco: Η βουτιά στο αργό δίνει ώθηση στην παγκόσμια ανάπτυξη

H παγκόσμια οικονομία θα επιταχυνθεί κοντά στο 2,75% το 2015 από περίπου 2,5% φέτος, λαμβάνοντας ώθηση από την πτώση στην τιμή του πετρελαίου, προβλέπει η Pimco.

Το μεγαλύτερο fund ομολόγων στον κόσμο αναφέρει ότι η εκτίμηση του αντανακλά «την βελτίωση στα οικονομικά των νοικοκυριών και στην εμπιστοσύνη καθώς και σε αυξανόμενες ενδείξεις ότι η οικονομική ανάκαμψη διευρύνεται».

H Pimco αναμένει ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα αναπτυχθεί με ρυθμό 2,75% ως 3,25% το 2015 από 2,4% φέτος. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Pimco τονίζει πως η εκτίμηση της για το θετικό outlook της αμερικανικής οικονομίας έχει την στήριξη και του πρώην επικεφαλής της Fed, Ben Bernanke, ο οποίος συμμετείχε την περασμένη εβδομάδα σε σύσκεψη στα κεντρικά της εταιρείας στην Καλιφόρνια.

«Η πτώση στις τιμές του πετρελαίου θα έχουν ξεκάθαρα καθοδικές πιέσεις στις μετρήσεις του πληθωρισμού την επόμενη χρονιά» ανέφερε ο νέος CIO της εταιρείας, Dan Ivascyn. «Στις περισσότερες ανεπτυγμένες οικονομίες, οι μετρήσεις για τον πληθωρισμό θα είναι αρνητικές στις αρχές του 2015» τόνισε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v