Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλί Αλ Ναΐμι:Οι χαμηλές τιμές πετρελαίου στηρίζουν την παγκόσμια οικονομία

Οι τρέχουσες χαμηλές τιμές του πετρελαίου τονώνουν την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, οδηγώντας τελικά σε αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης, δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας. Ευθύνες σε σπεκουλαδόρους και χώρες εκτός ΟΠΕΚ για την πτώση των τιμών.

Αλί Αλ Ναΐμι:Οι χαμηλές τιμές πετρελαίου στηρίζουν την παγκόσμια οικονομία

Οι τρέχουσες χαμηλές τιμές του πετρελαίου θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας και της πετρελαϊκής ζήτησης, ενώ τα αραβικά κράτη δεν θα υποστούν μεγάλες ζημιές, δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, υπεραμυνόμενος της απόφασης του ΟΠΕΚ να διατηρήσει αμετάβλητη την παραγωγή παρά την «βουτιά» στις τιμές του πετρελαίου.

«Οι τρέχουσες τιμές δεν ενθαρρύνουν τις επενδύσεις σε οποιαδήποτε μορφή ενέργειας, όμως τονώνουν την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, οδηγώντας τελικά σε μια αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης και επιβράδυνση στον ρυθμό ανάπτυξης της προμήθειας πετρελαίου», δήλωσε από το Άμπου Ντάμπι ο Αλί αλ Ναΐμι, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο υπουργός επέρριψε ευθύνες στους σπεκουλαδόρους και στην έλλειψη συνεργασίας από παραγωγούς εκτός ΟΠΕΚ για την πτώση της τιμής του πετρελαίου, εκφράζοντας όμως την αισιοδοξία του ότι η αγορά θα βελτιωθεί.

Παράλληλα αρνήθηκε πως υπήρξαν πολιτικά παιχνίδια στην πετρελαϊκή πολιτική της Σαουδικής Αραβίας, τονίζοντας πως η μείωση της τιμής δεν θα έχει «αξιόλογη και μεγάλη» επίπτωση στις οικονομίες της Σαουδικής Αραβίας ή άλλων αραβικών χωρών.

«Αυτά που λέγονται περί συνωμοσίας της Σαουδικής Αραβίας για πολιτικούς λόγους είναι αβάσιμα και δείχνουν έλλειψη κατανόησης», σημείωσε. «Η πετρελαϊκή πολιτική του βασιλείου βασίζεται αυστηρά σε οικονομική βάση, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v