Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καφές: Επένδυση της χρονιάς με άνοδο 58%

Με άνοδο 57,5%, η απόδοση του συμβολαίου του καφέ αποδείχθηκε αποδοτικότερη από όλες τις υπόλοιπες επενδύσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία του MarketWatch.

Καφές: Επένδυση της χρονιάς με άνοδο 58%

Το χρηματιστηριακό συμβόλαιο του καφέ υποχωρεί αυτές τις ημέρες, καθώς προβλέπεται καλή σοδειά για την φετινή σεζόν, αλλά για τους μακροχρόνιους επενδυτές, το εμπόρευμα ήταν η καλύτερη επένδυση της φετινής χρονιάς, έχοντας ενισχυθεί 58%.

Με αυτή την άνοδο, η απόδοση του συμβολαίου του καφέ αποδείχθηκε αποδοτικότερη από όλες τις υπόλοιπες επενδύσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία του MarketWatch.

Η τιμή του καφέ εκτινάχθηκε στις αρχές του έτους εξαιτίας της ξηρασίας στην Βραζιλία που μείωσε την παραγωγή. Τις τελευταίες ημέρες τα συμβόλαια υποχωρούν, καθώς προβλέπεται καλή σοδειά για το ερχόμενο έτος, που θα υπονομεύσει τις τιμές.

Κατά τα λοιπά, το χρηματιστήριο της Σαγκάης παραμένει 43% μέχρι στιγμής στο έτος, παρουσιάζοντας την καλύτερη εμφάνιση μεταξύ των διεθνών χρηματιστηριακών δεικτών. Συγκριτικά, ο αμερικανικός δείκτης S&P 500 έχει ενισχυθεί 12%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι μεγάλες κερδισμένες επενδύσεις μέχρι στιγμής στο έτος ήταν οι εξής:

-Καφές: +57,5%

-Χρηματιστήριο Σαγκάης: +42.9%

-S&P 500: +12%

-Κακάο: +10,2%

-10ετές βρετανικό ομόλογο: +9%

-Στάρι: 4,6%

-10ετές αμερικανικό ομόλογο: 2,8%

-Παγκόσμιος δείκτης MSCI World: +2,7%

-10ετές ιταλικό ομόλογο: +0,2%

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v