Meredith Whitney: Στα δικαστήρια με το μεγαλοεπενδυτή Platt

Απανωτά τα πλήγματα για τη Meredith Whitney. Ο μεγαλύτερος επενδυτής ασκεί αγωγή, τα βασικά της στελέχη φεύγουν και τα γραφεία της έχουν τεθεί προς ενοικίαση... και μάλιστα επιπλωμένα. Η δικαστική διαμάχη με το δισεκατομμυριούχο Michael Platt.

Meredith Whitney: Στα δικαστήρια με το μεγαλοεπενδυτή Platt

Την κατιούσα φέρεται πως έχει πάρει το hedge fund της Meredith Whitney καθώς το Bloomberg αποκαλύπτει αγωγές από τους μεγαλύτερους πελάτες της, αλλά και φυγή των βασικών στελεχών της. Η ίδια ήταν το ανερχόμενο αστέρι της Wall Street και θεωρείτο από τους καλύτερους αναλυτές των ΗΠΑ καθώς είχε προβλέψει την κρίση του 2008 κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τις αμερικανικές τράπεζες.

Μόλις το 2013 ξεκίνησε το δικό της hedge fund, το Kenbelle Capital, υποσχόμενη αποδόσεις της τάξεως του 12% με 17%. Τα πρώτα της βήματα στήριξε ένας από τους πιο γνωστούς επενδυτές, ο δισεκατομμυριούχος Michael Platt μέσω του BlueCrest Capital Management που επένδυσε 50 εκατ. δολ.

Τώρα όμως, οι σχέσεις τους βρίσκονται στο ναδίρ. Το Bloomberg αποκαλύπτει πως η BlueCrest Capital  έχει ασκήσει αγωγή σε δικαστήριο των Βερμούδων ζητώντας αποζημίωση 46 εκατ. δολαρίων. Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι το hedge fund της Meredith Whitney, κατέγραψε ζημίες 11%  στο 11μηνο, παρά τα αλλεπάλληλα ρεκόρ της Wall Street.

«Κατατέθηκε αγωγή στις Βερμούδες, παρά τη σύμβαση μεταξύ των δύο πλευρών που ορίζει σαφώς ότι οι νομικές διαφωνίες μεταξύ των δύο πλευρών θα λύνονται εδώ, στη Νέα Υόρκη» δήλωσε ο δικηγόρος της Whitney, Stanley Αrki μιλώντας στο Bloomberg. «Θα σας πω μόνο ότι εκείνη νοιώθει προσβεβλημένη» κατέληξε.

«Ανώτατα στελέχη του Kenbelle, εκ των οποίων ο Chief Financial Officer και ένας εκ των συνιδρυτών, έχουν αποχωρήσει ενώ ο όροφος με τα γραφεία στη Madison Avenue έχει τεθεί προς ενοικίαση και μάλιστα επιπλωμένο» αναφέρει το Bloomberg.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v