ΗΠΑ: Νέα μείωση 9.000 στα επιδόματα ανεργίας

Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι εργοδότες μείωσαν τις απολύσεις τον περασμένο μήνα, κρατώντας τα επίπεδα εβδομαδιαίων απολύσεων κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα 14 ετών.

ΗΠΑ: Νέα μείωση 9.000 στα επιδόματα ανεργίας

Ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας μειώθηκε κατά 9.000 την περασμένη εβδομάδα στην αμερικανική αγορά εργασίας, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά εβδομάδων. Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι στα ταμεία εμφανίστηκαν 280.000 νέοι άνεργοι.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι εργοδότες μείωσαν τις απολύσεις τον περασμένο μήνα, κρατώντας τα επίπεδα εβδομαδιαίων απολύσεων κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα 14 ετών. Οι εβδομαδιαίες αιτήσεις είχαν διολισθήσει στο χαμηλό 14 ετών των 266.000 τον Οκτώβριο.

Οι οικονομολόγοι περίμεναν ότι ο αριθμός των αιτήσεων για τακτικό επίδομα παρέμεινε πρακτικώς αμετάβλητος στο εξεταζόμενο διάστημα, στις 290.000.

Μολονότι τα εβδομαδιαία μεγέθη θεωρούνται αρκετά ευμετάβλητα, ειδικά όταν αφορούν τις εορταστικές περιόδους, οι περισσότεροι δείκτες που αφορούν την αγορά εργασίας δείχνουν το τελευταίο διάστημα ότι η απασχόληση έχει δυναμώσει στην αμερικανική οικονομία.

Για παράδειγμα, ο μέσος όρος των νέων αιτήσεων για επίδομα τον περασμένο μήνα, παραμένει κάτω από τις 300.000 από τον Σεπτέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v