Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BBVA: Πωλεί με ζημία το μερίδιο στην κινεζική Citic

Η ισπανική τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει έναντι 845 εκατ. ευρώ την CIFH στην μητρική της, την κινεζική Citic Bank Corporation Limited (CNCB).

BBVA: Πωλεί με ζημία το μερίδιο στην κινεζική Citic

Η BBVA ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει το μερίδιό της ύψους σχεδόν 30% στην τράπεζα Citic International Financial Holdings Limited που είναι εισηγμένη στο Χονγκ Κονγκ με ζημία, στο πλαίσιο της επιχείρησης «εξυγίανσης» του χαρτοφυλακίου της.

Η ισπανική τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει έναντι 845 εκατ. ευρώ την CIFH στην μητρική της, την κινεζική Citic Bank Corporation Limited (CNCB), βελτιώνοντας την κεφαλαιακή της θέση κατά 700 εκατ. ευρώ και μειώνοντας τα κέρδη της κατά 25 εκατ. ευρώ.

Οι αυστηρότεροι νόμοι που έχουν επιβληθεί όσον αφορά τις κεφαλαιακές απαιτήσεις των ρυθμιστικών αρχών και τα μερίδια άνω του 10% που κατέχουν τράπεζες σε άλλους χρηματοπιστωτικούς οίκους, έχουν υποχρεώσει τις τράπεζες να αυξήσουν τις παρακαταθήκες κεφαλαίων και να πουλήσουν ορισμένες επενδύσεις τους.

Με την πώληση, μειώνεται το άνοιγμα της BBVA στην Κίνα, όπου τα επισφαλή δάνεια έχουν αυξηθεί 30% φέτος και κινούνται στα υψηλότερα επίπεδα από το 2008.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v