Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλία: Νέο ρεκόρ για την ανεργία-Στο 13,4% το Νοέμβριο

Η ιταλική ανεργία τον Νοέμβριο ήταν η υψηλότερη από το 1977 που υπάρχουν συγκρίσιμα στοιχεία. Για την Γερμανία, ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε επί τρίτο συνεχόμενο μήνα και η ανεργία υποχώρησε στο 6,5%.

Ιταλία: Νέο ρεκόρ για την ανεργία-Στο 13,4% το Νοέμβριο

Η ανεργία στην Ιταλία αυξήθηκε αναπάντεχα σε επίπεδο ρεκόρ, σε μέγεθος διπλάσιο από της Γερμανίας, όπου η ανεργία υποχώρησε και διολίσθησε σε αρνητικό ρεκόρ.

Το ποσοστό ανεργίας στην Ιταλία αυξήθηκε στο 13,4% το Νοέμβριο σε σύγκριση με 13,3% τον Οκτώβριο, ενώ η ανεργία στην ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 11,5% σύμφωνα με σε ξεχωριστά στοιχεία. Σε αντίθεση, τα στατιστικά έδειξαν ότι η Γερμανία διολίσθησε στα χαμηλότερα επίπεδα σε 20 χρόνια και πλέον.

Η ιταλική ανεργία τον Νοέμβριο ήταν η υψηλότερη από το 1977 που υπάρχουν συγκρίσιμα στοιχεία. Για την Γερμανία, ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε επί τρίτο συνεχόμενο μήνα και η ανεργία υποχώρησε στο 6,5%. Ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 27.000 στους 2,841 εκατομμύρια τον Δεκέμβριο, σύμφωνα την γερμανική στατιστική υπηρεσία.

Ενώ λοιπόν τα μεγέθη για την Γερμανία δείχνουν ότι η ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης θα επιταχυνθεί το 2015, τα στοιχεία για την Ιταλία συντηρούν την αβεβαιότητα για την εύθραυστη οικονομική κατάσταση στο σύνολο της ευρωζώνης και ειδικά στην περιφέρεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v