Santander: Σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης €7,65 δισ.

Η τράπεζα ανακοίνωσε πως θα διανείμει μέρισμα 0,20 ευρώ ανά μετοχή, από τα οποία τα 0,15 ευρώ σε μετρητά. Το 2014 είχε προσφέρει μέρισμα 0,60 ευρώ. Αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών στη Μαδρίτη.

Santander: Σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης €7,65 δισ.

H ισπανική Santander σχεδιάζει να προχωρήσει σε κεφαλαιακή ενίσχυση 7,65 δισ. ευρώ, μεταδίδει το Bloomberg.

To Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζα θα συναντηθεί σήμερα για να εγκρίνει την πώληση μεριδίου. Η πώληση θα γίνει μέσω μιας «επιταχυμένης» διαδικασίας, ανέφερε σε ανακοίνωση της η τράπεζα.

Νωρίτερα την Πέμπτη η ισπανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς ανακοίνωσε την αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής.

Σύμφωνα με το αμερικάνικο πρακτορείο, η πρόεδρος της Santander, Αna Botin επιδιώκει να ενισχύσει τον ισολογισμό της τράπεζας, καθώς πολλοί επενδυτές έχουν εκφράσει ανησυχίες πως η κεφαλαιακή θέση είναι πιο αδύναμη από αυτή άλλων ανταγωνιστών.

Σημειώνεται πως η Santander είναι μια από τις λίγες ευρωπαϊκές τράπεζες που δεν δημοσιεύει τακτικά τα στοιχεία για τα ίδια βασικά κεφάλαια σύμφωνα με τους κανονισμούς της Βασιλείας ΙΙΙ. Τον Σεπτέμβριο η τράπεζα είχε δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας (core Tier 1) στο 11,44%.

Η τράπεζα ανακοίνωσε πως θα διανείμει μέρισμα 0,20 ευρώ ανά μετοχή, από τα οποία τα 0,15 ευρώ σε μετρητά. Το 2014 είχε προσφέρει μέρισμα 0,60 ευρώ ανά μετοχή. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v