Hansson (EKT): Oι ελληνικές εκλογές «φρενάρουν» το QE

Οποιοδήποτε πρόγραμμα αγοράς τίτλων ανακοινωθεί αυτόν τον μήνα από την ΕΚΤ δεν θα πρέπει να περιλαμβάνει ελληνικά κρατικά ομόλογα, τόνισε το μέλος του Δ.Σ., Ardo Hansson.

Hansson (EKT): Oι ελληνικές εκλογές «φρενάρουν» το QE

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα καθυστερήσει την ανακοίνωση νέων μέτρων χαλάρωσης δήλωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Ardo Hansson, τονίζοντας πως ακόμα δεν έχουν αξιολογηθεί τα αποτελέσματα των τελευταίων κινήσεων της κεντρικής τράπεζας και ότι η ελληνική πολιτική κρίση καθιστά πιο δύσκολη την αγορά κρατικών ομολόγων.

«Δεν μπορεί να αναλαμβάνει κανείς νέα δράση κάθε λίγους μήνες όταν δεν έχει δει τον πλήρη αντίκτυπο των μέτρων» σημείωσε σε συνέντευξη του στο Bloomberg ο κ. Hansson. «Προσωπικά, βρίσκω δύσκολο να ανακοινωθεί τον Ιανουάριο ένα πρόγραμμα αγοράς ομολόγων που θα περιλαμβάνει ελληνικά κρατικά ομόλογα» πρόσθεσε ο ίδιος.

Οποιοδήποτε πρόγραμμα αγορών ανακοινωθεί αυτόν τον μήνα δεν θα πρέπει να περιλαμβάνει ελληνικά κρατικά ομόλογα, τόνισε ο ίδιος. 

Ο Εσθονός κεντρικός τραπεζίτης υποστήριξε πως θα προτιμούσε οι αγορές τίτλων να επικεντρωθούν σε εταιρικά ομόλογα, αντί για κρατικό χρέος, καθώς με τον τρόπο αυτό η ΕΚΤ δεν θα «ενθάρρυνε τις κυβερνήσεις να διευρύνουν ακόμα περισσότερο τα ελλείμματα τους».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v