Evans: H Fed δεν πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια πριν το 2016

Οι μισθοί πρέπει να αυξηθούν για να επιτευχθεί ο στόχος της Fed για τον πληθωρισμό, τόνισε ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας, Charles Evans, μετά την δημοσίευση της έκθεσης για την ανεργία.

Evans: H Fed δεν πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια πριν το 2016

Η Fed πρέπει να επιδείξει υπομονή στην αύξηση των επιτοκίων και δεν θα κάνει κίνηση πριν από το 2016, επανάλαβε την Παρασκευή στο CNBC ο αξιωματούχος της Fed, Chalres Evans, λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση για την ανεργία το Δεκέμβριο.

Ο ίδιος τόνισε πως η αγορά εργασίας των ΗΠΑ έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο. Ωστόσο, υπογράμμισε πως ενώ η αύξηση της απασχόλησης είναι ισχυρή, οι αξιωματούχοι πρέπει να προσέξουν τον χαμηλό πληθωρισμό.

Ο κ. Evans επικεντρώθηκε στην πτώση στις ωριαίες απολαβές τον Δεκέμβριο, οι οποίες περιόρισαν την ετήσια αύξηση στο 1,7%, λέγοντας πως είναι ενδεικτική για τις πιέσεις από τον χαμηλό πληθωρισμό.

«Οι μισθοί πρέπει να αυξηθούν για να επιτευχθεί ο στόχος της Fed για τον πληθωρισμό» πρόσθεσε.

«Είναι ένα από τα διλήμματα που αντιμετωπίζουμε. Και αυτός είναι ο λόγος που είμαι υπέρ της διατήρησης υπομονετικής στάσης στην αύξηση των επιτοκίων. Δεν πρέπει να αυξήσουμε τα επιτόκια πριν το 2016» προειδοποίησε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v