Lautenschlaeger: Το QE είναι το τελευταίο καταφύγιο για ΕΚΤ

Η Sabine Lautenschlaeger υποστήριξε πως ο χαμηλός πληθωρισμός στην ευρωζώνη οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην πτώση στις τιμές της ενέργειας. Σύμφωνα με την ίδια, την συγκεκριμένη περίοδο οι κίνδυνοι ενός QE είναι περισσότεροι από τα οφέλη.

Lautenschlaeger: Το QE είναι το τελευταίο καταφύγιο για ΕΚΤ

Η Γερμανίδα Sabine Lautenschlaeger υποβάθμισε την ανάγκη να προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε ένα πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων, λέγοντας πως οι κίνδυνοι είναι περισσότεροι από τα πιθανά οφέλη.

«Οι αγορές κρατικών ομολόγων είναι το τελευταίο καταφύγιο της νομισματικής πολιτικής» τόνισε η κ. Lautenschlaeger στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel σε συνέντευξη που θα δημοσιευτεί την Κυριακή.

«Πρέπει να υπάρξει η σωστή ισορροπία ανάμεσα στους κινδύνους και στα οφέλη ενός τέτοιου προγράμματος και δεν βλέπω κάτι τέτοιο αυτήν την στιγμή» επισήμανε το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η κ. Lautenschlaeger υποστήριξε πως ο χαμηλός πληθωρισμός στην ευρωζώνη οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην πτώση στις τιμές της ενέργειας. 

«Δεν βλέπω τους καταναλωτές να αναμένουν μια συνεχή πτώση των τιμών και να αλλάζουν την καταναλωτική τους συμπεριφορά» πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v