Ρωσία: Σε υψηλό πέντε ετών ο πληθωρισμός το Δεκέμβριο

Ο ετήσιος δομικός πληθωρισμός διαμορφώθηκε τον Δεκέμβριο στο 11,2% από 8,9% τον προηγούμενο μήνα. H μέτρηση είναι η υψηλότερη από τότε που εμφανίστηκε ο δείκτης πριν από πέντε χρόνια.

Ρωσία: Σε υψηλό πέντε ετών ο πληθωρισμός το Δεκέμβριο

Ο πληθωρισμός στη Ρωσία ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε ετών, καθώς η υποχώρηση του ρωσικού νομίσματος έναντι του δολαρίου οδηγεί υψηλότερα τις τιμές βασικών αγαθών.

Όπως μεταδίδουν οι F.T., ο ετήσιος δομικός πληθωρισμός διαμορφώθηκε τον Δεκέμβριο στο 11,2% από 8,9% τον προηγούμενο μήνα. Πρόκειται για την υψηλότερη μέτρηση από τότε που εισήχθη ο δείκτης, πριν πέντε χρόνια.

Οι κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας και η πτώση στις τιμές του πετρελαίου αύξησαν τις πιέσεις στην ήδη αποδυναμωμένη ρωσική οικονομία, οδηγώντας το ρούβλι σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα έναντι των βασικών ανταγωνιστικών νομισμάτων.

Η κεντρική τράπεζα της χώρας έχει αυξήσει τα επιτόκια στο 17%, αλλά δεν έχει καταφέρει να σταθεροποιήσει το νόμισμα ή να περιορίσει τον πληθωρισμό.

Ο πρώην Ρώσος υπουργός Οικονομικών προειδοποίησε ότι η ρωσική οικονομία οδηγείται σε κρίση, προβλέποντας μεγάλη συρρίκνωση του ΑΕΠ το 2015.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v