Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MetLife: Προσφυγή κατά της κατάταξης στο "συστημικό ρίσκο"

Η νομική προσφυγή θα αποτελέσει την πρώτη δοκιμασία για τις εξουσίες του FSOC, του σώματος που δημιουργήθηκε με βάση την νομοθεσία τραπεζικής μεταρρύθμισης Dodd-Frank του 2010 και επικρίνεται για αδιαφάνεια.

MetLife: Προσφυγή κατά της κατάταξης στο συστημικό ρίσκο

H MetLife θα καταθέσει αγωγή εναντίον του χαρακτηρισμού της ως «ριψοκίνδυνη για το σύστημα" εταιρία, από το συμβούλιο της ανώτατης χρηματοπιστωτικής εποπτείας των ΗΠΑ, πραγματοποιώντας την πρώτη νομική προσφυγή του είδους.

Η νομική προσφυγή είναι η μόνη επιλογή που έχει απομείνει στην επιχείρηση για να αντιταχθεί στην απόφαση του συμβουλίου εποπτείας χρηματοπιστωτικής σταθερότητας Financial Stability Oversight Council, να κατατάξει την MetLife στους συστημικά σημαντικούς χρηματοπιστωτικούς οίκους (systemically important financial institution -SIFI), κατάταξη που σημαίνει ότι η επιχείρηση υπόκειται σε αυστηρότερους ελεγκτικούς κανόνες και την εποπτεία της κεντρικής τράπεζας Federal Reserve.

Η MetLife έχασε την έφεση εναντίον της απόφασης για κατάταξη στο SIFI πέρσι.

Η νομική προσφυγή θα αποτελέσει την πρώτη δοκιμασία για τις εξουσίες του FSOC, του σώματος που δημιουργήθηκε με βάση την νομοθεσία τραπεζικής μεταρρύθμισης Dodd-Frank του 2010.

Πολλοί Αμερικανοί πολιτικοί, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί, έχουν κατηγορήσει την FSOC για αδιαφάνεια και ορισμένοι βουλευτές ζητούν να «παγώσουν» οι αξιολογήσεις SIFI ενόσο ερευνώνται οι διαδικασίες λειτουργίας της.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v