Η βουτιά στο αργό πιέζει χαμηλότερα το ρούβλι

Το ρωσικό νόμισμα κινείται 4% χαμηλότερα σε σχέση με το δολάριο, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 66 ρούβλια το δολάρια. Οι αναλυτές περιμένουν νέα πίεση στο ρούβλι πριν το τέλος της εβδομάδας, όταν και η S&P αναμένεται να υποβαθμίσει την αξιολόγηση της χώρας σε «σκουπίδι».

Η βουτιά στο αργό πιέζει χαμηλότερα το ρούβλι

Το ρούβλι υποχώρησε την Τρίτη στο χαμηλότερο επίπεδο από την κρίση στα μέσα του Δεκεμβρίου, καθώς συνεχίζονται οι πιέσεις από την πτώση στις τιμές του πετρελαίου και αυξάνονται οι φόβοι ότι τα έκτακτα μέτρα της κεντρικής τράπεζας δεν αρκούν για την αντιστροφή της πτωτικής πορείας.

Το ρωσικό νόμισμα κινείται 4% χαμηλότερα σε σχέση με το δολάριο, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 66 ρούβλια το δολάρια. Το ρούβλι υποχώρησε σε νέο ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου στα μέσα Δεκεμβρίου. Από την αρχή του έτους έχει καταγράψει απώλειες 15%.

Όπως μεταδίδει η WSJ, οι αναλυτές περιμένουν νέα πίεση στο ρωσικό νόμισμα πριν το τέλος της εβδομάδας, όταν και η S&P αναμένεται να υποβαθμίσει την αξιολόγηση της χώρας σε «σκουπίδι».

Με τα επιτόκια να έχουν αυξηθεί στο 17%, οι αναλυτές υποστηρίζουν πως η ρωσική κυβέρνηση έχει διαθέσιμα λιγότερα εργαλεία για την στήριξη του νομίσματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v