Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Το πρώτο 5ετές ομόλογο με μηδενικό κουπόνι

Το αναιμικό yield έπληξε όμως την ζήτηση και στην έκδοση της αρμόδιας γερμανικής υπηρεσίας για 5 δισ. ευρώ κατατέθηκαν προσφορές για μόνο €4,517 δισ.

Γερμανία: Το πρώτο 5ετές ομόλογο με μηδενικό κουπόνι

H Γερμανία πούλησε για πρώτη φορά 5ετές ομόλογο που δεν προσφέρει στους επενδυτές καμία απόδοση, σε σημερινή δημοπρασία.

Οι επενδυτές είναι πρόθυμοι να αγοράσουν «ασφαλή» γερμανικά ομόλογα, μολονότι δεν προσφέρουν καμία απόδοση, με την προσδοκία ότι η ΕΚΤ θα ανακοινώσει αύριο αγορές ομολόγων σε μεγάλη κλίμακα. Στις γενικές εκτιμήσεις, το φάσμα του ευρωπαϊκού QE κινείται από τα €500 δισ. έως το €1 τρισ. Τα περισσότερα θα αφορούν αγορές κρατικών ομολόγων και τα υπόλοιπα αγορές άλλων ενεργητικών, πιθανόν συγκεκριμένων εταιρικών ομολόγων.

Στην σημερινή δημοπρασία, η Γερμανία άντλησε €4,042 δισ. από το νέο ομόλογο με μηδενικό κουπόνι και λήξη τον Απρίλιο 2020, με αρνητικό ρεκόρ 5ετούς δανεισμού στο 0,04% σύμφωνα με την ανακοίνωση της Bundesbank.

Το αναιμικό yield, όμως, έπληξε την ζήτηση και στην έκδοση της αρμόδιας γερμανικής υπηρεσίας για 5 δισ. ευρώ κατατέθηκαν προσφορές για μόνο €4,517 δισ.

Βεβαίως αυτές οι «τεχνικώς ακάλυπτες» δημοπρασίες γερμανικών εντόκων δεν είναι σπάνιες σε εποχές με «τραβηγμένα» yields. Ως συνήθως, η υπηρεσία κράτησε ένα τμήμα της έκδοσης για να το διαθέσει αργότερα στην δευτερογενή αγορά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v