ΔΝΤ: Προτρέπει τις αραβικές χώρες να μειώσουν τις δαπάνες

Το ΔΝΤ εκτιμά ότι τα 6 κράτη που απαρτίζουν το Συμβούλιο Συνεργασίας Αραβικών Χωρών GCC θα χάσει 300 δισ. δολ. λόγω μειωμένων εξαγωγών πετρελαίου, που αντιστοιχούν στο 21% του ΑΕΠ των 6.

ΔΝΤ: Προτρέπει τις αραβικές χώρες να μειώσουν τις δαπάνες

Το ΔΝΤ μείωσε αισθητά την πρόβλεψη για την οικονομική ανάκαμψη των πετρελαιοπαραγωγικών αραβικών οικονομικών κατά 1 ποσοστιαία μονάδα στο 3,4% για το 2015, σχολιάζοντας ότι τα έθνη «θα έκαναν πολύ καλά να αντιμετωπίσουν ως μόνιμη την πτώση των τιμών του πετρελαίου.»

Στην πιο πρόσφατη έκθεση για τις οικονομικές προοπτικές της αραβικής χερσονήσου, το ΔΝΤ σχολιάζει ότι τα μεγάλα χρηματοοικονομικά «μαξιλάρια» θα βοηθήσουν τις χώρες να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις από τις κάθετες μειώσεις των κρατικών δαπανών.

Τις προτρέπει όμως να μειώσουν τις δαπάνες και να προσπαθήσουν να συντηρήσουν τα έσοδα από τις σημερινές πετρελαϊκές εξαγωγές τους για την στήριξη των επόμενων γενεών.

Το ΔΝΤ εκτιμά ότι τα 6 κράτη που απαρτίζουν το Συμβούλιο Συνεργασίας Αραβικών Χωρών GCC θα χάσουν 300 δισ. δολ. λόγω μειωμένων εξαγωγών πετρελαίου, μέγεθος που αντιστοιχεί στο 21% του ΑΕΠ των 6.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v