Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜasterCard: Αλλάζει πολιτική στην Κούβα

Η άρση της απαγόρευσης στις συναλλαγές με αμερικάνικες κάρτες θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Μαρτίου, ανέφερε η Mastercard σε ανακοίνωση που έστειλε σε τράπεζες.

ΜasterCard: Αλλάζει πολιτική στην Κούβα

Η MasterCard ανακοίνωσε ότι αίρει την απαγόρευση στις συναλλαγές με αμερικάνικες κάρτες στην Κούβα, μετά από τις κατευθύνσεις που έλαβε από τις αρχές του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που έστειλε σε τράπεζες και άλλους πελάτες η MasterCard, η άρση θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Μαρτίου.

Σημειώνεται πως οι κάρτες MasterCard και Visa που εκδίδονται από τράπεζες εκτός ΗΠΑ γίνονται ήδη δεκτές στην χώρα της Καραϊβικής.

Τον περασμένο μήνα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα χαλαρώσουν τους εμπορικούς και ταξιδιωτικούς περιορισμούς με την Κούβα.Κατά την διάρκεια της εβδομάδας αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της Κούβας είχαν διήμερες διαπραγματεύσεις για την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων και για μεταναστευτικές πολιτικές.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η εταιρεία ανέφερε πως θα διατηρήσει την απαγόρευση για τις συναλλαγές με αμερικάνικες τράπεζες στην Βόρεια Κορέα.

Η αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων δεν θα σημάνει και αυτόματα το τέλος του εμπάργκο των ΗΠΑ στο νησί της Καραϊβικής. Κάτι τέτοιο θα χρειαστεί και την έγκριση του Κογκρέσου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v