Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σιγκαπούρη: Κίνηση έκπληξη με χαλάρωση νομισματικής πολιτικής

Η κεντρική τράπεζα της Σιγκαπούρης εξέπληξε τις αγορές ανακοινώνοντας χαλάρωση της νομισματικής της πολιτικής, χωρίς μάλιστα να υπάρχει προγραμματισμένη συνεδρίαση.

Σιγκαπούρη: Κίνηση έκπληξη με χαλάρωση νομισματικής πολιτικής

Λίγες ημέρες μετά το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και ενώ πολλές κεντρικές τράπεζες του πλανήτη αλλάζουν ρότα ακολουθώντας πορεία χαλάρωσης, η Σιγκαπούρης αποφάσισε να μην περιμένει την επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση και κινηθεί άμεσα.

«Με τη σημαντική υποβάθμιση των προβλέψεων για τον πληθωρισμό, εκτίμησαν ότι έπρεπε να προχωρήσουν σε προληπτική δράση» αναφέρει η Mizuho Bank και συμπληρώνει: «Στο μέτωπο της ανάπτυξης, η κεντρική τράπεζα επίσης φάνηκε πιο επιφυλακτική, υποδεικνύοντας σε μικτή εικόνα για την παγκόσμια οικονομία, η οποία πιθανότατα θα επηρεάσει τους εξαγωγικούς τομείς»

Η κεντρική τράπεζα της Σιγκαπούρης δεν επηρεάζει τη νομισματική της πολιτική μέσω των επιτοκίων, αλλά με τις διακυμάνσεις του δολαρίου της Σιγκαπούρης. Ανακοίνωσε λοιπόν, ότι χαμηλώνει τον στόχο ανατίμησης του δολαρίου Σιγκαπούρης έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων. Πολιτική της κεντρικής τράπεζας είναι να μην ανακοινώνει ούτε το εύρος διακύμανσης ούτε τη σύνθεση του καλαθιού νομισμάτων. Οικονομικοί αναλυτές ωστόσο, εκτιμούν ότι ο στόχος ετήσιας ανατίμησης αναθεωρήθηκε από 2% σε 0,5% με 1,5%. Το δολάριο της Σιγκαπούρης κατέγραψε τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση στην ιστορία του, αγγίζοντας τα S$1,35 έναντι του αμερικανικού δολαρίου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v