Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Shell: H βουτιά στο αργό έπληξε τα κέρδη

Τα κέρδη της Shell για το τέταρτο τρίμηνο του 2014 ανήλθαν στα 3,26 δισ. δολάρια, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 4,1 δισ. δολάρια. Η πετρελαϊκή θα μειώσει τις κεφαλαιακές δαπάνες κατά 15 δισ. δολάρια την επόμενη τριετία.

Shell: H βουτιά στο αργό έπληξε τα κέρδη

H Shell ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα μειώσει τις δαπάνες κατά 15 δισ. δολάρια, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας περιόδου προσαρμογής για τις πετρελαϊκές εταιρείες. 

Εξαιρουμένων έκτακτων στοιχείων τα κέρδη της Shell για το τέταρτο τρίμηνο του 2014 ανήλθαν στα 3,26 δισ. δολάρια, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 4,1 δισ. δολάρια και από τα 5,8 δισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο.

Ωστόσο τα κέρδη ήταν 12% υψηλότερα σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013.

Ο CEO της Shell, Βen van Beurden, δήλωσε ότι ο όμιλος θα απαντήσει στην πτώση των τιμών του πετρελαίου με μείωση των κεφαλαιακών δαπανών κατά 15 δισ. δολάρια τα επόμενα τρία χρόνια, ενώ δεν αποκλείεται να γίνουν βαθύτερες περικοπές αν χρειαστεί.

«Ακολουθούμε μια συνετή προσέγγισε και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί να μην αντιδράσουμε υπερβολικά στην πρόσφατη πτώση στις τιμές» επισήμανε ο κ. Beurden.

Όπως μεταδίδουν οι F.T., η Shell επιβεβαίωσε ότι παρά τις όποιες καθυστερήσεις θα προχωρήσει με τα σχέδια εξόρυξης στην Αρκτική, ενώ θα αυξήσει τις δαπάνες στις έρευνες στην Αλάσκα. Οι συνολικές δαπάνες για έρευνες θα ανέλθουν το 2015 στα 4 δισ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v