ΕΚΤ: «Ενδελεχής έλεγχος» στις τραπεζικές αμοιβές

Η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι έχει ειδοποιήσει τις τράπεζες πως θα διεξάγει «ενδελεχή έλεγχο» στις πρακτικές των αμοιβών που προσφέρουν, όπως τα bonus και τα options μετοχών.

ΕΚΤ: «Ενδελεχής έλεγχος» στις τραπεζικές αμοιβές

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σηματοδότησε ότι θα προσεγγίσει με αυστηρότητα τις αμοιβές των Ευρωπαίων τραπεζιτών, ανακοινώνοντας ότι θα διεξάγει έρευνα για τις πληρωμές σε bonus και share options που προσφέρουν στα στελέχη τους οι τράπεζες της περιφέρειας.

Η ΕΚΤ, που από τον περασμένο Νοέμβριο ανέλαβε την εποπτεία των μεγάλων τραπεζών της ευρωζώνης, δήλωσε ότι έχει ειδοποιήσει τις τράπεζες πως θα διεξάγει «ενδελεχή έλεγχο» στις πρακτικές των αμοιβών που προσφέρουν, όπως τα bonus και τα options μετοχών.

Η ΕΚΤ προσδιόρισε ότι θα συνυπολογίσει την κεφαλαιακή κατάσταση της κάθε τράπεζας κατά την μελέτη, καθώς οι αμοιβές «θα πρέπει να συνάδουν με την δυνατότητα της τράπεζας να διατηρήσει επαρκή κεφαλαιακή βάση.»

Την έρευνα θα διεξάγει η εποπτική Αρχή της ΕΚΤ, γνωστή ως ενιαίος εποπτικός μηχανισμός, κα θα πραγματοποιηθεί εντός του 2015, σύμφωνα με τις δηλώσεις.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v