Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΝΤ: Συστάσεις σε Πορτογαλία για νέα μέτρα

Ο ρυθμός της ανάκαμψης έχει επιβραδυνθεί καθώς περιορίζεται η συνεισφορά από τις εξαγωγές. Οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές για την ανάπτυξη έχουν αποδυναμωθεί, εκτιμά το ΔΝΤ στην αξιολόγηση του για την πορεία της πορτογαλικής οικονομίας.

ΔΝΤ: Συστάσεις σε Πορτογαλία για νέα μέτρα

Η Πορτογαλία πιθανότατα θα χρειαστεί επιπρόσθετες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις για να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους του 2015, προειδοποιεί σε ανακοίνωση του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. 

Στην πρώτη του αξιολόγηση μετά το τέλος του προγράμματος διάσωσης το Μάιο, το ΔΝΤ εκτιμά ότι η δημιουργία συναίνεσης για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων θα είναι δύσκολη ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου ή Οκτωβρίου. 

«Ο ρυθμός της ανάκαμψης έχει επιβραδυνθεί καθώς περιορίζεται η συνεισφορά από τις εξαγωγές. Οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές για την ανάπτυξη έχουν αποδυναμωθεί» επισημαίνει το ΔΝΤ, προσθέτοντας ότι είναι ανησυχητική και η συρρίκνωση του πλεονάσματος τρεχουσών συναλλαγών.

Το Ταμείο εκτιμά πως χωρίς νέο μεταρρυθμιστικό momentum, η δημοσιονομική πορεία θα αποκλίνει από τους στόχους που έχουν τεθεί. «Επιπρόσθετα μέτρα είναι αναγκαία για να διασφαλιστεί ο στόχος του 2015 για το έλλειμμα» υπογραμμίζει, προσθέτοντας ότι είναι κρίσιμα επιπλέον μέτρα για την συγκράτηση των συντάξεων και των μισθών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v