Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν-Μέρκελ-Ολάντ για Ουκρανία

Οι τρεις πλευρές εξέφρασαν ελπίδα ότι η κατάπαυση πυρός θα είναι το κεντρικό ζήτημα στις εν εξελίξει ειρηνευτικές συνομιλίες στο Μινσκ.

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν-Μέρκελ-Ολάντ για Ουκρανία
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ συζήτησαν σχετικά με την κλιμάκωση της βίας στη νοτιοανατολική Ουκρανία σε τηλεφωνική συνδιάλεξή τους σήμερα, αναφέρει το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης των τριών ηγετών εκφράστηκε η ελπίδα ότι η κατάπαυση του πυρός θα είναι το κεντρικό ζήτημα στις εν εξελίξει ειρηνευτικές συνομιλίες στο Μινσκ, την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, πρόσθεσε στην ανακοίνωση αυτή το Κρεμλίνο.

Λίγη ώρα αργότερα, πάντως, το Reuters μετέδωσε ότι οι συνομιλίες στο Μινσκ διεκόπησαν και πως οι βασικοί παράγοντες αποχώρησαν ο καθένας σε ξεχωριστό αυτοκίνητο. Παράλληλα, ανέφερε πως η ουκρανική αντιπροσωπεία κατηγόρησε τις αντιπροσωπείες των αυτονομιστών ότι υπονόμευσαν τη συνάντηση δίνοντας τελεσίγραφα και αρνούμενες να συζητήσουν σχέδια για κατάπαυση πυρός. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v