Staples: Εξαγορά της Office Depot για $6,3 δισ.

Οι δύο επιχειρήσεις μαζί, διαθέτουν σχεδόν 4.000 καταστήματα και ετήσιες πωλήσεις που ξεπερνούν τα 35 δισ. δολάρια.

Staples: Εξαγορά της Office Depot για $6,3 δισ.

Η Staples Inc. έκλεισε συμφωνία για την εξαγορά της Office Depot Inc. έναντι 6,3 δισ. δολ., πραγματοποιώντας ένα μεγάλο βήμα στον συγκεντρωτισμό της λιανικής αγοράς ειδών γραφικής ύλης και άλλου γραφειακού εξοπλισμού των ΗΠΑ.

Με βάση την συμφωνία, οι μέτοχοι της Office Depot θα ανταλλάξουν κάθε τίτλο για 7,25 δολ. σε ρευστό και 0,2188 σε μετοχές της Staples. Η συμφωνία αποτιμά την Office Depot στα $11 ανά μετοχή, με premium 44% σε σύγκριση με την τιμή κλεισίματος στην χθεσινή συνεδρίαση, κατά την οποία φημολογήθηκε από την εφημερίδα The Wall Street Journal η επιχειρηματική κίνηση.

Η μετοχή της Staples υποχωρεί σήμερα 3,3% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Wall Street, αντιδρώντας στην ανακοίνωση. Η διαπραγμάτευση του τίτλου της Office Depot αντεστάλη προσωρινά και εκτινάσσεται 5,6% με την αποκατάσταση των συναλλαγών.

Οι δύο επιχειρήσεις μαζί, διαθέτουν σχεδόν 4.000 καταστήματα και ετήσιες πωλήσεις που ξεπερνούν τα 35 δισ. δολάρια. Η ένωσή τους θα περάσει από το μικροσκόπιο των ρυθμιστικών αρχών ανταγωνισμού, οι οποίες το 1997 κατάφεραν να μπλοκάρουν την ίδια προτεινόμενη συγχώνευση, όπως σημειώνουν τραπεζίτες και αναλυτές.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v