Ρωσία: Μειώνει την κατώτατη τιμή στην βότκα

H ρωσική κυβέρνηση μείωσε την κατώτατη τιμή της βότκας, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τους πολίτες από την κατανάλωση «σπιτικού αλκοόλ» κατώτερης ποιότητας.

Ρωσία: Μειώνει την κατώτατη τιμή στην βότκα

Oι τιμές των τροφίμων στην Ρωσία έχουν εκτοξευτεί καθώς ο πληθωρισμός συνεχίζει να αυξάνεται, αλλά το κόστος της ρωσικής βότκας μειώνεται.

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα, η ρωσική κυβέρνηση μείωσε την κατώτατη τιμή της βότκας, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τους πολίτες από την κατανάλωση «σπιτικού αλκοόλ» κατώτερης ποιότητας.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η κατώτατη τιμή για μισό λίτρο βότκας κόπηκε στα 2,70 δολάρια, μια μείωση 16% σε σχέση με την προηγούμενη κατώτατη τιμή.

Σημειώνεται πως η πρώτη κατώτατη τιμή για την βότκα τέθηκε το 2009, στο πλαίσιο σχεδίου της κυβέρνησης να καταπολεμήσει τον αλκοολισμό. Το 2014 η κατώτατη τιμή αυξήθηκε από τα 1,20 δολάρια στα 2,80 δολάρια, προτού ανέλθει στο επίπεδο των 3,16 δολαρίων.

Η κυβέρνηση αποφάσισε τώρα να μειώσει την κατώτατη τιμή, καθώς η άνοδος του πληθωρισμού έχει οδηγήσει πολλούς Ρώσους πολίτες σε ποτά «μπόμπες».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v