Τουρκία: Nέα επίθεση Ερντογάν στην κεντρική τράπεζα

Η τουρκική λίρα υποχώρησε σε νέο ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου, μετά τις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος κατά της κεντρικής τράπεζας.

Τουρκία: Nέα επίθεση Ερντογάν στην κεντρική τράπεζα

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποίησε νέα επίθεση στην κεντρική τράπεζα της χώρας για τις πολιτικές που εφαρμόζει, πυροδοτώντας νέες ανησυχίες για την ανεξαρτησία του θεσμού και οδηγώντας σε ελεύθερη πτώση την λίρα.

«Αποκαλείται ένα ανεξάρτητο συμβούλιο, αλλά το αποτέλεσμα είναι αυτό. Πρέπει να βρεθούμε σε καλύτερη θέση, πρέπει να πετύχουμε» δήλωσε σε ομιλία του ο Ερντογάν, στην οποία επανέλαβε την εκτίμηση του πως ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει αν μειωθούν τα επιτόκια.

«Τα επιτόκια είναι αυτά που καθορίζουν τον πληθωρισμό. Αν κρατάς τα επιτόκια ψηλά, ο πληθωρισμός θα είναι υψηλός, αλλά αν τα κόψεις, θα πέσει και ο πληθωρισμός. Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δεν το καταλαβαίνουν αυτοί» τόνισε.

Όπως μεταδίδουν οι F.T., η τουρκική λίρα καταγράφει νέα βουτιά έναντι του δολαρίου, υποχωρώντας σε νέο ιστορικό χαμηλό. Το τουρκικό νόμισμα διολισθαίνει 1,8% στις 2,44 λίρες το δολάριο, βάζοντας τέλος στο διήμερο ράλι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v