Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δανία: Καταρρέει η κορόνα έναντι του ευρώ

Το δανέζικο νόμισμα σημείωσε πτώση ρεκόρ έναντι του ευρώ. Ο επικεφαλής του Οικονομικού Συμβουλίου της χώρας δήλωσε πως η κεντρική τράπεζα θα υπερασπιστεί την «κλειδωμένη» ισοτιμία με το ευρώ «μέχρι την τελευταία σταγόνα αίματος».

Δανία: Καταρρέει η κορόνα έναντι του ευρώ

Η δανέζικη κορόνα καταρρέει την Παρασκευή μετά από πολυάριθμες μειώσεις επιτοκίων, μετά την δήλωση του επικεφαλής του Οικονομικού Συμβουλίου, Hans Jorgen Whitta-Jacobsen, ότι η κεντρική τράπεζα της χώρας θα υπερασπιστεί την «κλειδωμένη» ισοτιμία με το ευρώ «μέχρι την τελευταία σταγόνα αίματος».

Όπως μεταδίδει το Reuters, το δανέζικο νόμισμα σημείωσε πτώση ρεκόρ έναντι του ευρώ.

Η κορόνα, η οποία είναι συνδεδεμένη με το ευρώ, συνήθως καταγράφει οριακές μεταβολές. Την Παρασκευή υποχώρησε ως και 0,25% και στις 3:30 Ελλάδας βρισκόταν 0,23% χαμηλότερα στο 7,4615 έναντι του ευρώ.

Ο κ. Whitta-Jacobsen, χαρακτήρισε «ιερή πολιτική» την σύνδεση της ισοτιμίας και δήλωσε πως η κεντρική τράπεζα της Δανίας «μπορεί να χρησιμοποιήσει εργαλεία που έχει ήδη χρησιμοποιήσει σε υψηλότερο βαθμό» για να την υπερασπιστεί. Αν αποτύχουν, η κεντρική τράπεζα μπορεί να καταφύγει στις αγορές δανέζικων χρεογράφων ή άλλων σκληρότερων μέτρων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v