Bild: Λάθος επιστολή έστειλε η Ελλάδα στις Βρυξέλλες

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών έστειλε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες λάθος επιστολή, σύμφωνα με την Bild. Η πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με τις συκοφαντικές διαρροές, απαντά το Μαξίμου. H απάντηση Βαρουφάκη στο twitter.

Bild: Λάθος επιστολή έστειλε η Ελλάδα στις Βρυξέλλες

Η ελληνική κυβέρνηση έστειλε την Πέμπτη λάθος επιστολή στις Βρυξέλλες, μεταδίδει η γερμανική Bild, υποστηρίζοντας πως η σωστή εκδοχή αποδεχόταν όρους που είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Όπως μεταδίδει το MNI, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ και τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ προετοίμασαν επιστολή για να διασφαλίσουν την στήριξη των εταιρών.

Ωστόσο, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών έστειλε άλλη εκδοχή, στην οποία παρέλειπε να εκφράσει διαβεβαιώσεις ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τους όρους που είχε αποδεχτεί η προηγούμενη κυβέρνηση.

Η γερμανική εφημερίδα αναφέρει πως σε συζητήσεις με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ και την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, o κ. Τσίπρας περιέγραψε την επιστολή ως ένα «διοικητικό λάθος».

Η πρόταση που στάλθηκε απορρίφθηκε αμέσως από την γερμανική πλευρά. 

Μαξίμου: Συκοφαντικό το δημοσίευμα

Τις τελευταίες ώρες διαρρέεται το ευφάνταστο σενάριο ότι εστάλη λάθος επιστολή στο Eurogroup και ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στην κα. Μέρκελ για αυτό το υποτιθέμενο λάθος! Είναι προφανές ότι η νοσηρή φαντασία ορισμένων αγγίζει τα όρια της προβοκάτσιας, ανέφεραν κύκλοι της κυβέρνησης. Η πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με τις συκοφαντικές διαρροές.

O Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης έγραψε στο twitter: "τις απίθανες ιστορίες της Bild (για εμάς τους Έλληνες) μπορεί να τις πιστέψει κανείς μόνο με προσωπική ευθύνη". 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v