Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απειλεί με κυρώσεις το Παρίσι ο Μοσκοβισί

"Ελπίζω να φθάσουμε σε μια καλή συμφωνία. Μια καλή συμφωνία είναι πάντοτε καλύτερη από τις κακές κυρώσεις", δήλωσε ο πρώην υπουργός οικονομικών της Γαλλίας και νυν επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί.

Απειλεί με κυρώσεις το Παρίσι ο Μοσκοβισί

Οι κυρώσις ίσως είναι απαραίτητες κατά της Γαλλίας εάν δεν υπάρξει συμφωνία με την Ε.Ε. για το αν οι κινήσεις μείωσης του ελλείμματος προϋπολογισμού και οι προσπάθειες μεταρρυθμίσεων είναι επαρκείς, δήλωσε ο επίτροπος οικονομικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί τη Δευτέρα. 

Αυτή την εβδομάδα η Κομισιόν αναμένεται να αποφανθεί για το αν θεωρεί πως οι προσπάθειες του Παρισιού για την αναμόρφωση της οικονομίας και το "συμμάζεμα" στα δημόσια οικονομικά είναι επαρκείς. 

"Ελπίζω να φθάσουμε σε μια καλή συμφωνία. Μια καλή συμφωνία είναι πάντοτε καλύτερη από τις κακές κυρώσεις", δήλωσε ο πρώην υπουργός οικονομικών της Γαλλίας μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό France 2. "Όμως, οι κυρώσεις ίσως είναι απαραίτητες εάν δεν υπάρξει συμφωνία", προειδοποίησε. 

Όπως ανέφερε, η μεταρρύθμιση για την απελευθέρωση διάφορων επαγγελμάτων είναι στη σωστή κατεύθυνση αλλά το Παρίσι πρέπει να κάνει περισσότερα.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v