Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Toυρκία: Σε νέο ιστορικό χαμηλό η λίρα

Το τουρκικό νόμισμα αποδυναμώθηκε κατά 0,7% στις 2,5248 λίρες το δολάριο, καταρρίπτοντας το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ των 2,5149 λιρών από τις 11 Φεβρουαρίου.

Toυρκία: Σε νέο ιστορικό χαμηλό η λίρα

Σε νέο ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου υποχώρησε την Παρασκευή η τουρκική λίρα, καταγράφοντας μεγαλύτερες απώλειες από τα περισσότερα νομίσματα των αναδυόμενων.

Το τουρκικό νόμισμα αποδυναμώθηκε κατά 0,7% στις 2,5248 λίρες το δολάριο, καταρρίπτοντας το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ των 2,5149 λίρων από τις 11 Φεβρουαρίου.

Την Τετάρτη, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε εκ νέου στην κεντρική τράπεζα γιατί δεν μειώνει αρκετά γρήγορα τα επιτόκια για να στηρίξει την οικονομία.

Οι πιέσεις στην λίρα αυξήθηκαν μετά από πληροφορίες σε τουρκικά μέσα ότι ο κεντρικός τραπεζίτης Ερντέμ Μπασκί και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Αλί Μπαμπακάν, που εποπτεύει την οικονομία, υπέβαλλαν την παραίτηση τους.

Την Πέμπτη το γραφείο του πρωθυπουργού διέψευσε τα δημοσιεύματα. Ο εκπρόσωπος της κεντρικής τράπεζας είπε ότι ο κ. Μπασκί έχασε μια ημέρα στην δουλειά για λόγους υγείας και θα επιστρέψει την Παρασκευή.

Την Παρασκευή ο ίδιος ο κ. Μπασκί δήλωσε στο CNN πως παραμένει στη θέση του και ότι θα συνεχίσει το έργο του «όπως του το επιτρέπει η υγεία του».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v