Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Google: Επεκτείνεται στις υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών

Το μερίδιο της εταιρίας σε αυτήν την αγορά θα είναι μικρό, αλλά αρκετά σημαντικό ώστε να μπορούν και άλλοι πάροχοι να κερδίσουν από τις νέες ιδέες που η Google φιλοδοξεί να εισάγει.

Google: Επεκτείνεται στις υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών

Η αμερικανική εταιρία προτίθεται να επεκταθεί στην παροχή τηλεπικοινωνιών στα πλαίσια της γενικότερης προσπάθειας για βελτίωση των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας και διαδικτύου.

Σύμφωνα με τον Sundar Pichai, αντιπρόεδρο του τμήματος νέων προϊόντων της Google, το μερίδιο της εταιρίας σε αυτήν την αγορά θα είναι μικρό, αλλά αρκετά σημαντικό ώστε να μπορούν και άλλοι πάροχοι να κερδίσουν από τις νέες ιδέες που η Google φιλοδοξεί να φέρει στην αγορά.

Όπως μεταδίδουν οι F.T., παρουσιάζοντας τα σχέδια της εταιρίας στο Συνέδριο Mobile World στην Βαρκελώνη, ο S. Pichai επεσήμανε τις ομοιότητες αυτού του μοντέλου με την κατασκευή των smartphones Nexus, τα οποία σχεδίασε η Google αλλά κατασκευάστηκαν από άλλες εταιρίες κινητών τηλεφώνων.

Με τον ίδιο τρόπο η Google θα ήθελε να χρησιμοποιήσει τα δίκτυα που υπάρχουν ήδη για να μεταφέρει τις υπηρεσίες της μέσω εικονικών κινητών δικτύων (MVNO). O ίδιος δεν ανέφερε αν αυτό θα αφορά και χώρες εκτός των ΗΠΑ. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι η Google δεν προτίθεται να γίνει πάροχος σε μεγάλη κλίμακα, αλλά να χρησιμοποιήσει ό,τι δυνατότητα υπάρχει στο υπάρχον «οικοσύστημα», προκειμένου να εισάγει καινοτομίες. 

Προς το παρόν η Google συνεργάζεται με εταιρίες όπως η Vodafone, η Telefonica και η Telstra για την παροχή ασύρματης, υψηλής ταχύτητας σύνδεσης στο διαδίκτυο σε αγροτικές περιοχές μέσω μεγάλων μπαλονιών με θερμό αέρα. Προτίθεται επίσης να αναδιαμορφώσει το Google+ μοιράζοντας το Hangouts και τις φωτογραφικές εφαρμογές σε χωριστές υπηρεσίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v