Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nέο smartphone λάνσαρε η BlackBerry

Η Blackberry επιχειρεί να επανέλθει δυναμικά στην αγορά των smartphones με μια νέα συσκευή. Συνολικά θα λανσάρει τέσσερα νέα κινητά τηλέφωνα κατά τη διάρκεια του 2015.

Nέο smartphone λάνσαρε η BlackBerry

H BlackBerry κυκλοφόρησε ένα καινούριο smartphone με οθόνη αφής, το οποίο δεν θα φέρει το χαρακτηριστικό για την εταιρία πληκτρολόγιο Querty, σύμφωνα με τους Financial Times.

Πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά τεσσάρων συσκευών που πρόκειται να κυκλοφορήσουν μέσα στο χρόνο, καθώς η εταιρία επιχειρεί να «αναθερμάνει» τις πωλήσεις της.

Το καινούριο smartphone θα ονομάζεται BlackBerry Leap, θα έχει οθόνη 5 ιντσών και θα τιμολογείται στα 275$, όντας έτσι σημαντικά φτηνότερο από τις τελευταίες εκδόσεις των Samsung Galaxy και Apple iPhone, με πάνω από 600$ το καθένα.

Σημειώνεται πως 2008 η BlackBerry βρισκόταν στην καλύτερή της περίοδο, με το 1/5 των smartphone στην παγκόσμια αγορά να είναι BlackBerry, σύμφωνα με τους FT.

H χρηματιστηριακή αξία της εταιρίας, σε αντίθεση με τη σημερινή που είναι κάτω από 5 δισ., ανερχόταν στα 80 δισ. δολάρια. Από τότε χάνει διαρκώς έδαφος λόγω του ανταγωνισμού που από την Apple και τη Samsung.

Ωστόσο η εταιρία επενδύει ακόμα στην κατασκευή κινητών συσκευών, καθώς συνεχίζουν να αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου της.

Παράλληλα, όπως δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος John Chen, η εταιρία στοχεύει στο διπλασιασμό των εσόδων της από λογισμικό και υπηρεσίες μέσα σε ένα χρόνο, φτάνοντας τα 500 εκ. δολάρια.

Θα πάρει καιρό τα δύο αυτά κομμάτια της επιχείρησης να γίνουν οι μεγαλύτεροι πυλώνες της εταιρίας, δήλωσε, προσθέτοντας πως θα συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε και στα δύο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v