Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HΠΑ: «Πάγωσαν» οι πωλήσεις αυτοκινήτων τον Φεβρουάριο

Απογοητευτικές ήταν οι πωλήσεις αυτοκινήτων τον Φεβρουάριο στις ΗΠΑ. Πτώση 5,6% για Fiat και 1,9% για Ford. Χαμηλότερα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα για General Motors και Nissan.

HΠΑ: «Πάγωσαν» οι πωλήσεις αυτοκινήτων τον Φεβρουάριο

Ο Φεβρουάριος ήταν πολύ άσχημος μήνας για τις αυτοκινητοβιομηχανίες στις ΗΠΑ, καθώς οι ασυνήθιστα χαμηλές θερμοκρασίες περιόρισαν την οικονομική δραστηριότητα.

Λίγες μόνο ώρες αφότου η Fiat απογοήτευσε τις αγορές με τα νούμερα για τις πωλήσεις τον περασμένο μήνα, ήταν η σειρά της Ford να εκπλήξει προς το χειρότερο.

Όπως μεταδίδουν οι F.T., η Fiat ανακοίνωσε ότι πούλησε 163.586 οχήματα τον Φεβρουάριο, πτώση 5,6% σε σχέση με το περασμένο έτος.

Η Ford κατέγραψε πωλήσεις 180.383 οχημάτων, χαμηλότερες κατά 1,9% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2014 και 5,8% κάτω σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η μετοχή της εταιρείας σημειώνει βουτιά 3%.

Απογοητευτικά ήταν και τα αποτελέσματα άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών. Η General Motors ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων 4,2% έναντι προβλέψεων για άνοδο 5,9%. Οι πωλήσεις της Nissan αυξήθηκαν κατά 2,7%, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο 3,8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v