Uber: Eτοιμάζεται για την πρώτη εξαγορά

Η εταιρεία έχει αντλήσει 5,9 δισ. δολάρια από επενδυτές, αλλά από τότε που ιδρύθηκε πριν από πέντε χρόνια δεν έχει πραγματοποιήσει καμία εξαγορά.Η συμφωνία θα μειώσει την εξάρτηση του Uber από τις υπηρεσίες χαρτογράφησης της Google.

Uber: Eτοιμάζεται για την πρώτη εξαγορά

Το Uber ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να εξαγοράσει το start-up deCarta, λέγοντας ότι το ντιλ αναμένεται να ολοκληρωθεί αυτήν την εβδομάδα.

Όπως μεταδίδουν οι F.T., το deCarta δραστηριοποιείται σε υπηρεσίες χαρτογράφησης και πλοήγησης.

Η συμφωνία θα μειώσει την εξάρτηση του Uber από τις υπηρεσίες χαρτογράφησης της Google. Mολονότι ο τεχνολογικός κολοσσός έχει επενδύσεις στην διάσημη υπηρεσία διαμοιρασμού αυτοκινήτου, η εξέλιξη τεχνολογίας για αυτόματα αυτοκίνητα αντιμετωπίζεται ως απειλή για το Uber και την παραδοσιακή αγορά των ταξί.

Τον Φεβρουάριο το Uber, ανακοίνωσε πως δημιουργεί το δικό του εργαστήριο ρομποτικής για την εξέλιξη αυτοκινήτων χωρίς οδηγό, χρηματοδοτώντας ένα ερευνητικό κέντρο σε συνεργασία με το Carnegie Mellon University.

Υπενθυμίζεται ότι το Δεκέμβριο η αξία του Uber αποτιμήθηκε στα 40 δισ. δολάρια, μετά από ένα γύρο χρηματοδότησης 1,2 δισ. δολαρίων. Η εταιρεία έχει αντλήσει 5,9 δισ. δολάρια από επενδυτές, αλλά από τότε που ιδρύθηκε πριν από πέντε χρόνια δεν έχει πραγματοποιήσει καμία εξαγορά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v