EKT: Σταθερά στο 0,05% τα ευρωεπιτόκια

Στα ιστορικά χαμηλά του 0,05% διατηρήθηκε το επιτόκιο του ευρώ, με την προσοχή των αναλυτών να στρέφεται στην ομιλία του κεντρικού τραπεζίτη Μάριο Ντράγκι, για λεπτομέρειες αναφορικά με το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

EKT: Σταθερά στο 0,05% τα ευρωεπιτόκια
Αμετάβλητα στα ιστορικά χαμηλά τους διατηρεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τα επιτόκια του ευρώ.

Ειδικότερα, το επιτόκια αναφοράς για πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης διατηρούνται στο 0,05%, επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες των αναλυτών.

Σε αρνητικά επίπεδα, στο -0,20% διατηρείται το επιτόκιο διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων - το επιτόκιο για καταθέσεις μιας ημέρας από τις τράπεζες στην ΕΚΤ.

Το επιτόκιο διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης (marginal lending facility rate), με το οποίο οι τράπεζες δανείζονται από την ΕΚΤ για διάρκεια μιας μέρας παραμένει επίσης αμετάβλητο, στο 0,30%.

Η προσοχή πλέον στρέφεται στην ομιλία του Μάριο Ντράγκι (15:30 ώρα Ελλάδας). Στην σημερινή συνέντευξη Τύπου από τη Λευκωσία, αναμένεται να δώσει λεπτομέρειες για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης με αγορές ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά, ενώ αναμένεται να αναφερθεί και στην Ελλάδα. 

Η Αθήνα αναμένει από την ΕΚΤ την άρση της απαγόρευσης αποδοχής των ελληνικών ομολόγων ως εχέγγυα και την αύξηση του ορίου εντόκων γραμματίων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v