Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Citigroup αποσύρεται από την τουρκική Akbank

Εν μέσω ανησυχιών για την τουρκική λύρα, αλλά και για ενδεχόμενο πολιτικό έλεγχο του τουρκικού τραπεζικού συστήματας, η Citigroup πούλησε το υπόλοιπο μερίδιο μετοχών της στη τουρκική Akbank.

H Citigroup αποσύρεται από την τουρκική Akbank

H Citigroup πούλησε το ποσοστό 9,9% που είχε στην τουρκική Akbank για 1,15 δισ. δολάρια. Με αυτόν τον τρόπο τερματίστηκε μία επένδυση που είχε ξεκινήσει το 2007 με την αγορά τότε του 20% των μετοχών της τουρκικής τράπεζας για το ποσό των 3,1 δισ. δολαρίων. 

Η Citigroup δήλωσε ότι η πώληση του πακέτου μετοχών της Akbank σε άλλους επενδυτές, η οποία έγινε με έκπτωση από την τρέχουσα αξία της μετοχής, δεν είχε καμία σημαντική οικονομική επίπτωση στην εταιρία κι πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας γενικότερης προσπάθειας του ομίλου να επικεντρωθεί στις βασικές του επιχειρήσεις, αφήνοντας κατά μέρος κάποιες μειοψηφικές επενδύσεις.

Η κίνηση αυτή έρχεται σε μια εποχή που η τουρκική λύρα διολισθαίνει στη χαμηλότερη ισοτιμία όλων των εποχών έναντι του δολαρίου, αλλά κι εν μέσω ανησυχιών για πολιτικό έλεγχο του τραπεζικού τομέα στην Τουρκία μετά από την ανάληψη από το κράτος της διοίκησης της Bank Asya - τράπεζας που ιδρύθηκε από πολιτικούς αντιπάλους του Ταγίπ Ερντογάν.

Η Citigroup πάντως διαβεβαίωσε ότι θα παραμείνει δραστήρια στην τουρκική αγορά, στην οποία έχει σημαντική παρουσία εδώ και 40 χρόνια.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v