Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mark Cuban: Ερχεται νέα τεχνολογική φούσκα

Σε μια φούσκα υπάρχει πάντα κάποιος με μια «μεγάλη» ιδέα που υπόσχεται σε έναν επενδυτή το όνειρο μιας μεγάλης ανταμοιβής δισεκατομμυρίων δολαρίων, τονίζει ο Marc Cuban. Οι διαφορές μεταξύ των success stories του 2.000 και τις σημερινές μικρές τεχνολογικές εταιρείες.

Mark Cuban: Ερχεται νέα τεχνολογική φούσκα

Η φούσκα στις τεχνολογικές εταιρείες είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν το 2000 προειδοποιεί ο επενδυτής και ιδιοκτήτης των Dallas Mavericks, Mark Cuban.

«Aν μια μετοχή σε μια εταιρεία αξίζει αυτό που θα πληρώσει κάποιος για αυτήν, τι αξίζει η μετοχή μιας εταιρείας όταν δεν υπάρχει κανένα μέρος να την πουλήσει κανείς ;» έγραψε στο blog του ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής.

«Το μόνο χειρότερο από μια αγορά που καταρρέει η αποτίμηση της, είναι μια αγορά χωρίς καθόλου αποτιμήσεις και καθόλου ρευστότητα» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο σε μια φούσκα υπάρχει πάντα κάποιος με μια «μεγάλη» ιδέα που υπόσχεται σε έναν επενδυτή το όνειρο μιας μεγάλης ανταμοιβής δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε σύγκριση πάντα με ένα υπαρκτό success story. Στην φούσκα των dot.com εταιρειών ήταν oι Βroadcast.com., ΑΟL, Netscape.

Σήμερα είναι το Uber, το Facebook και το Twitter. «Η φούσκα σήμερα προέρχεται από ιδιώτες επενδυτές που επενδύουν σε εφαρμογές και μικρές εταιρείες τεχνολογίας»

Κατά τον κ. Cuban η μεγάλη διαφορά είναι πως οι σημερινές εταιρείες δεν είναι εισηγμένες, κάτι που σημαίνει πως οι επενδυτές δεν έχουν ρευστότητα για να πουλήσουν τις μετοχές τους.

«Δεν έχω απολύτως καμία αμφιβολία πως οι περισσότεροι από αυτούς τους ιδιώτες “άγγελος-επενδυτές” και ιδρυτές crowdfunding βρίσκονται στο κόκκινο» προειδοποίησε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v