Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πορτογαλία: Ερευνα στην BES «καρφώνει» την διοίκηση

Η Banco Espirtio Santo συνέχισε να αυξάνει την έκθεση της σε άλλες οντότητες του ομίλου παρά τις σαφείς εντολές από την Τράπεζα της Πορτογαλίας, δείχνει έρευνα της Deloitte.

Πορτογαλία: Ερευνα στην BES «καρφώνει» την διοίκηση

Πάνω από είκοσι περιπτώσεις στις οποίες η διοίκηση της Banco Espirito Santo πιθανότατα παραβίασε τους κανονισμούς που είχαν εγκρίνει οι αρχές για να αποτρέψουν την μετάσταση των προβλημάτων της μητρικής Εspirito Santo International στην τράπεζα στις αρχές του 2014, αποκαλύπτει έλεγχος που έχει ζητήσει η κεντρική τράπεζα της χώρας.

Ευρήματα από τον έλεγχο , η οποία συνεχίζεται, έχουν σταλεί στο γραφείο Πορτογάλου εισαγγελέα, ο οποίος έχει την εξουσιοδότηση να απαγγείλει κατηγορίες αν το κρίνει απαραίτητο.

Ο έλεγχος, που διεξάγει η Deloitte, διατάχθηκε από την Τράπεζα της Πορτογαλίας τον περασμένο Ιούλιο, μετά την εμφάνιση ζημιών από τον BES για το εξάμηνο.

Απόσπασμα του εγγράφου της Deloitte, που έχει σταλεί σε κοινοβουλευτική επιτροπή η οποία εξετάζει την κατάρρευση της τράπεζας και την οποία έχει δει η Wall Street Journal, δείχνει πως η Banco Espirtio Santo συνέχισε να αυξάνει την έκθεση της σε άλλες οντότητες του ομίλου παρά τις σαφείς εντολές από την Τράπεζα της Πορτογαλίας να σταματήσει να το κάνει.

Δείχνει ακόμα πως η τράπεζα συνέχισε να πουλάει χρέος από τον όμιλο σε πελάτες και μετά τον Φεβρουάριο του 2014, όταν οι δυσκολίες του ομίλου ήταν ήδη εμφανείς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v