Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις 173.000 αυξήθηκε ο αριθμός των κροίσων το 2014

Το Λονδίνο είναι η πόλη που φιλοξενεί τους περισσότερους κροίσους, ενώ η Νέα Υόρκη βρίσκεται στη δεύτερη θέση.

Στις 173.000 αυξήθηκε ο αριθμός των κροίσων το 2014

Ο αριθμός των ανθρώπων με περιουσία μεγαλύτερη από $30 εκατ. συνέχισε να αυξάνεται και την περασμένη χρονιά, αγγίζοντας τους 172.850, σύμφωνα με έκθεση της Knight Frank.

Όπως μεταδίδει ο Guardian, το σύνολο της περιουσίας τους ανέρχεται περίπου στα $22 τρισ., μεγαλύτερη από το ΑΕΠ των ΗΠΑ και της Γερμανίας μαζί.

Το Λονδίνο είναι η πόλη που φιλοξενεί τα περισσότερα μέλη της ελίτ αυτής με 4.364, ενώ η Νέα Υόρκη βρίσκεται στην δεύτερη θέση. Σύμφωνα με την Knight Frank, το Λονδίνο θα παραμείνει στην πρώτη θέση για τα επόμενα δέκα χρόνια, με την Σιγκαπούρη να ακολουθεί από κοντά.

Ωστόσο, η χώρα με την ταχύτερα αυξανόμενη τάξη πολύ πλούσιων ανθρώπων αναμένεται να είναι το Βιετνάμ, όπου ο αγροτικός τομέας αντιστοιχεί στο 19% του ΑΕΠ. Μεγάλη αύξηση αναμένεται και στο Καζακστάν, όπου ο αριθμός των κροίσων προβλέπεται να αυξηθεί κατά 114%.

Η φετινή έκθεση δείχνει πως μεταξύ των ζητημάτων που απασχολούν την ελίτ των πλουσίων είναι η αύξηση των φόρων, οι μεγαλύτεροι κυβερνητικοί έλεγχοι και η μεταβίβαση της κληρονομιάς στις επόμενες γενιές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v