Το 71% των Γερμανών δεν πιστεύει ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις

Σε γκάλοπ της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης οι Γερμανοί φέρονται διχασμένοι ως προς την παράταση της βοήθειας στην Ελλάδα, αλλά αμφισβητούν την ικαντότητα της ελληνικής κυβέρνησης να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά.

Το 71% των Γερμανών δεν πιστεύει ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις

Διχασμένοι για την τετράμηνη παράταση των δανείων που ψήφισε η γερμανική βουλή για την Ελλάδα εμφανίζονται οι Γερμανοί, σύμφωνα με καινούρια έρευνα που δημοσιεύτηκε χτες από τη γερμανική κρατική τηλεόραση ARD,

Το 49% λέει πως η βουλή έκρινε σωστά, ενώ το 47% λάθος.

Ως προς τα μέτρα καταπολέμησης της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής που υπόσχεται η ελληνική κυβέρνηση τα πράγματα είναι πολύ πιο ξεκάθαρα.

Το 71% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα έναντι μόνο 25% που απαντά θετικά, σύμφωνα με την ARD.

Μόνο οι υποστηρικτές του κόμματος της Αριστεράς και των Πρασίνων εμπιστεύονται κατά πλειοψηφία την ελληνική κυβέρνηση με 57% και 55% αντίστοιχα, ενώ οι ψηφοφόροι των κομμάτων του κυβερνητικού Συνασπισμού, Σοσιαλδημοκρατών και Χριστιανοδημοκρατών, εκφράζουν εμπιστοσύνη στις ελληνικές δεσμεύσεις μόνο κατά το 33% (SPD) και 17% (CDU/CSU).

Από το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), το οποίο υποστηρίζει την έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ, το αντίστοιχο ποσοστό είναι μόνο 7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v