Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Sell off» στα νομίσματα των αναδυόμενων

Ο δείκτης της JP Morgan που καταγράφει τις κινήσεις των νομισμάτων των αναδυόμενων διολισθαίνει 0,9% στο νέο χαμηλό των 73,9 μονάδων. Η τουρκική λίρα και το μεξικάνικο πέσο πραγματοποιούν βουτιά πάνω από 1% σε νέα ιστορικά χαμηλά έναντι του δολαρίου, στο 2,63 και 15,4 αντίστοιχα.

«Sell off» στα νομίσματα των αναδυόμενων

Βαθιά στο κόκκινο κατρακυλούν τα νομίσματα των αναδυόμενων οικονομιών, καθώς διευρύνονται οι αρχικές απώλειες μετά τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Τα στοιχεία εκτίναξαν το δολάριο και επανέφεραν τις ανησυχίες ότι η Fed μπορεί να αυξήσει τα επιτόκια νωρίτερα το 2015.

Ο δείκτης της JP Morgan που καταγράφει τις κινήσεις των νομισμάτων των αναδυόμενων διολισθαίνει 0,9% στο νέο χαμηλό των 73,9 μονάδων. Πρόκειται για την πέμπτη διαδοχική ημέρα απωλειών, με τον δείκτη να οδεύει στις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες από τον Μάιο του 2012.

Η τουρκική λίρα και το μεξικάνικο πέσο πραγματοποιούν βουτιά πάνω από 1% σε νέα ιστορικά χαμηλά έναντι του δολαρίου, στο 2,63 και 15,4 αντίστοιχα.

«Η Τουρκία είναι αντιμέτωπη με μια κρίση εμπιστοσύνης που εξαπλώνεται γρήγορα σε μια νομισματική κρίση» δήλωσε αναλυτής της Societe Generale. Ο ίδιος προβλέπει πως η λίρα θα υποχωρήσει στο 2,7 έναντι του δολαρίου τις επόμενες εβδομάδες.

Το βραζιλιάνικο ρεάλ υποχωρεί 3,05%, σε χαμηλό 10 ετών.Το ραντ της Νότιας Αφρικής διολισθαίνει 1,9% και πλησιάζει το χαμηλό του 2001.Εν τω μεταξύ η ινδονησιακή ρουπία συναλλάσσεται σε επίπεδα που δεν έχουν καταγραφεί από το 1998 και το πέσο της Κολομβίας βρίσκεται κοντά σε χαμηλό έξι ετών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v