Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Κόπηκαν» Deutsche Bank και Santander στα stress test της Fed

Τα stress test της Fed έδειξαν σοβαρές ελλείψεις στις αμερικανικές θυγατρικές της Deutsche Bank και της Santander. Οι ελλείψιες σχετίζονται κυρίως με τον υπολογισμό του ρίσκου.

«Κόπηκαν» Deutsche Bank και Santander στα stress test της Fed

H Fed έβαλε φρένο σε σχέδια επιστροφής κεφαλαίων στους μετόχους των αμερικανικών θυγατρικών της Deutsche Bank και της Santander μετά την αποτυχία των δύο τραπεζών στα stress test, σύμφωνα με ανακοινώσεις της Κεντρικής Αμερικανικής Τράπεζας, αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα.

Από τις δύο τράπεζες αναμένεται να παρουσιάσουν νέες στρατηγικές για τα κεφάλαιά τους.

Παράλληλα, η Bank of America πέρασε τα τεστ οριακά και υπό την προϋπόθεση να καταθέσει ένα επικαιροποιημένο στρατηγικό σχέδιο μέχρι το Σεπτέμβριο.

Η Fed απέρριψε τις στρατηγικές της Deutsche Bank και της Santander όσον αφορά τη διαχείριση των κεφαλαίων τους (μερίσματα, επιστροφές κεφαλαίων) εξαιτίας, μεταξύ άλλων, «εκτεταμένων και σοβαρών ελλείψεων» στον υπολογισμό ρίσκου.

Η τράπεζα ανέφερε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη λόγω ποιοτικών και όχι ποσοτικών κριτηρίων. Μετά τις ανακοινώσεις, εκπρόσωποι και των δύο τραπεζών δεσμεύτηκαν να εργαστούν για την ποιοτική ενίσχυση του κεφαλαιακού σχεδιασμού τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v