Αδειάζει... Καμμένο η Χριστοδουλοπούλου για τους μετανάστες

Η γερμανική ηγεσία απαντά στις απειλές του Π. Καμμένου για τους μετανάστες, κατηγορώντας τον για εκμετάλλευση των προσφύγων για πολιτικούς σκοπούς. Από την άλλη δεν αποκλείει ευρύτερη συνεργασία για την επίλυση του μεταναστευτικού προβλήματος στην Ελλάδα.

Αδειάζει... Καμμένο η Χριστοδουλοπούλου για τους μετανάστες

H Γερμανία δε χρειάζεται πια να φοβάται απειλές του υπουργού Αμύνης Γιώργου Καμμένου ότι θα στείλει πρόσφυγες στην χώρα από την Ελλάδα, μεταδίδει το Reuters.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών, σε συνάντηση με τους ομολόγους της από την Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, η Ελληνίδα Υπουργός Μετανάστευσης Αναστασία Χριστοδουλοπούλου ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν τέτοια σχέδια από την Αθήνα.

Τις προηγούμενες μέρες πάντως, ο Γερμανός Υπουργός Εσωτερικών Thomas De Maizière είχε ζητήσει εξηγήσεις από την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με τις δηλώσεις από την πλευρά του Π. Καμμένου και τις απειλές για εκροή μεταναστών από την Ελλάδα αν οι συνομιλίες για το χρέος καταρρεύσουν.

Τις δηλώσεις του Π. Καμμένου είχε επικρίνει έντονα ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης Steffen Seibert: «Η χρησιμοποίηση της μοίρας προσφύγων ως μέσο για τέτοιες πολιτικές στοχεύσεις είναι κάτι πολύ προβληματικό» δήλωσε. Τέτοιου είδους απειλές «δεν είναι ο τρόπος, με τον οποίο φτάνουμε σε αποτελέσματα στην Ευρώπη» συμπλήρωσε.

Πάντως εκπρόσωπος του κ. De Maizière δεν απέκλεισε να δοθεί βοήθεια από άλλα κράτη στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Είπε πως τα κράτη βρίσκονται συνεχώς σε επαφή για τον αριθμό και την πιθανή υποστήριξη των προσφύγων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v