Γαλλία: Ετοιμάζεται να καθίσει στο σκαμνί την HSBC

H γαλλική οικονομική εισαγγελία έτοιμη να απαγγείλει κατηγορίες στην HSBC για υποβοήθηση σε φοροδιαφυγή των πελατών της. Για ξέπλυμα χρήματος κατηγορείται στην Ελβετία.

Γαλλία: Ετοιμάζεται να καθίσει στο σκαμνί την HSBC

Σε ποινική διαδικασία για υποβοήθηση φοροδιαφυγής παραπέμπεται από τον οικονομικό εισαγγελέα της Γαλλίας η HSBC, αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times. Η πρόταση του εισαγγελέα έγινε κατόπιν στοιχείων ότι η τράπεζα, μεταξύ άλλων, βοήθησε πελάτες σε φορολογικές απάτες.

Ο όμιλος βρίσκεται υπό δικαστική διερεύνηση ήδη από τον περσινό Νοέμβριο για βοήθεια σε φοροδιαφυγή μέσω της ελβετικής HSBC. Το μεγάλο τραπεζικό γκρουπ κατηγορείται και σε άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, το Βέλγιο και η Αργεντινή.

Μάλιστα τον περασμένο μήνα, Ελβετοί εισαγγελείς εισέβαλαν στα γραφεία της Τράπεζας στην Ελβετία, στο πλαίσιο διερεύνησης κατηγοριών, ότι η τράπεζα βοηθούσε στο ξέπλυμα χρήματος από εμπόριο όπλων και ναρκωτικών.

Εκπρόσωπος του εισαγγελέα της Γενεύης δήλωσε ότι είναι η πρώτη φορά που η εισαγγελία εισέβαλε στα γραφεία μιας τράπεζας εξ' αιτίας τέτοιων κατηγοριών.

Η πρόταση της γαλλικής εισαγγελίας φέρνει τώρα την τράπεζα ακόμα πιο κοντά σε μια ποινική δίκη. Εκπρόσωποι της HSBC αναφέρουν ωστόσο ότι αυτό είναι ένα φυσιολογικό βήμα στη δικαστική διαδικασία κι ότι το αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής δεν έχει ακόμα καθοριστεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v