Bρετανία: Ποινή σε trader για το σκάνδαλο Libor

Οι ρυθμιστικές αρχές της Βρετανίας απαγόρευσαν σε trarer της Radobank να εργαστεί ξανά στον χρηματοοικονομικό κλάδο της χώρας, με την κατηγορία της χειραγώγησης του επιτοκίου Libor.

Bρετανία: Ποινή σε trader για το σκάνδαλο Libor

Την πρώτη ποινή σε trader για το σκάνδαλο χειραγώγησης του διατραπεζικού επιτοκίου Libor επέβαλαν οι βρετανικές ρυθμιστικές αρχές την Τρίτη, αφαιρώντας από υπάλληλο της Radobank να εργάζεται στον χρηματοοικονομικό κλάδο της χώρας.

Όπως μεταδίδουν οι F.T., ο Βρετανός Paul Robson, ο οποίος εργαζόταν ως trader στην ολλανδική τράπεζα, δεν θα είναι σε θέση να δουλέψει ξανά στο χρηματοοικονομικό κλάδο της Βρετανίας μετά την απόφαση της Αρχής Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς (Financial Conduct Authority).

Αν και η ρυθμιστική αρχή έχει επιβάλλει ποινές και πρόστιμα σε ανώτατα στελέχη, είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνει δράση κατά ενός trader.

O κ. Robson ήταν ο πρώτος Βρετανός που δήλωσε ένοχος για χειραγώγηση του Libor σε παράλληλη έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 2014, μαζί με δύο πρώην συναδέλφους του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v