Ο αμερικάνικος κολοσσός στον τομέα της λιανικής Target θα αυξήσει το κατώτατο ωρομίσθιο για τους υπαλλήλους του στα 9 δολάρια, ακολουθώντας την κίνηση του μεγαλύτερου ανταγωνιστή του.
Όπως μεταδίδει το BBC, η αύξηση θα γίνει τον Απρίλιο και θα αφορά και τα 1.800 καταστήματα του ομίλου.
Σημειώνεται πως ο κατώτατος μισθός σε ομοσπονδιακό επίπεδο δεν έχει αυξηθεί από τα 7,25 δολάρια την ώρα από το 2.009, παρά τις προσπάθειες που έχει καταβάλει ο Μπαράκ Ομπάμα. Εκπρόσωποι των εργαζομένων έχουν προχωρήσει σε σειρά κινητοποιήσεων ζητώντας ένα αξιοπρεπή μισθό στα καταστήματα λιανικής και στις αλυσίδες fast food.
Η Target έχει ανακοινώσει πως δίνει μισθούς υψηλότερους από τα 7,25 δολάρια σε όλα τα καταστήματα της.
Η Walmart έχει ήδη ανακοινώσει πως από τον Απρίλιο θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό στα 9 δολάρια την ώρα. Για τους εργαζομένους με εμπειρία έξι μηνών θα αυξήσει τις απολαβές τους στα 10 δολάρια την ώρα από το 2016.