Oυκρανία: Υφεση 14,8% το τέταρτο τρίμηνο του 2014

Σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία της χώρας το ΑΕΠ της Ουκρανίας υποχώρησε κατά 6,8% για το σύνολο του 2014.Το τρίτο τρίμηνο η ουκρανική οικονομία είχε συρρικνωθεί κατά 5,4%.

Oυκρανία: Υφεση 14,8% το τέταρτο τρίμηνο του 2014

Η ουκρανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 14,8% σε ετήσια βάση το τέταρτο τρίμηνο του 2014, αντανακλώντας την καταστροφή που έχει προκληθεί από τον εμφύλιο πόλεμο στις ανατολικές περιοχές της χώρας.

Το τρίτο τρίμηνο του περασμένου έτους η ουκρανική οικονομία είχε συρρικνωθεί κατά 5,4%.

Σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία της χώρας το ΑΕΠ της Ουκρανίας υποχώρησε κατά 6,8% για το σύνολο του 2014.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κατέληξε πρόσφατα σε ένα μεγάλο πακέτο διάσωσης ύψους 17,5 δισ. δολαρίων για την χώρα. Στη συμφωνία το Ταμείο προβλέπει ότι το ΑΕΠ υποχώρησε 6,9% την περασμένη χρονιά και προβλέπει ύφεση 5,5% το 2015.

Ωστόσο όπως μεταδίδουν οι F.T., οι προβλέψεις αυτές μπορούν να αποδειχτούν αρκετά αισιόδοξα.

«Ενώ το μακροοικονομικό outlook έχει αναθεωρηθεί για να αντανακλά τις πρόσφατες δυσχερείς εξελίξεις, η αβεβαιότητα γύρω από τις προβλέψεις αυτές παραμένει εξαιρετικά υψηλή. Ενώ η περιοχή στην οποία γίνονται οι συγκρούσεις είναι σχετικά περιορισμένη, ο αντίκτυπος της στην εμπιστοσύνη και ως εκ τούτου στην χρηματοπιστωτική σταθερότητα, στο ισοζύγιο πληρωμών και στις προοπτικές ανάπτυξης είναι πολύ μεγάλη. Ως εκ τούτου, μια κλιμάκωση των συγκρούσεων αποτελεί τεράστιο ρίσκο για το πρόγραμμα» σημειώνεται στην έκθεση του ΔΝΤ για την Ουκρανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v